diumenge, 29 de març del 2009

Biografia de Kenneth Grahame

Kenneth Grahame (1859-1932), va néixer Edimburg (Escòcia), bressol de grans escriptors. El seu pare, advocat, pertanyia a una vella família escocesa. En els seus primers anys, va viure amb la seva família en les terres altes de l'Oest. Quan la seva mare va morir d'escarlatina en 1864, els quatre nens, van anar a viure amb la seva àvia materna en una gran casa de camp, “The Mount” en el poble de Cookham Dene, Berkshire, ja que el seu pare no es podia fer càrrec. El record de la gran mansió en la campinya pròxima al Tàmesi li acompanyarà sempre. Va voler entrar a Oxford, però la seva família va renunciar a finançar-li els estudis.

En 1879 va entrar a treballar en el Banc d'Anglaterra, del que va arribar a ser director en 1898. Mentre treballava en el banc va començar a escriure breus peces de ficció, com un passatemps. Va contribuir amb alguns articles en els diaris St. James Gazette, W.I. Henley's National Observer i The Yellow Book. Les històries de Grahame sobre un grup de nens orfes van ser publicades en Paguen Papers (1893).

En 1895 va aparèixer The Golden Age, una col·lecció d'esbossos dels seus treballs publicats. En 1898, que va incloure el seu conte més famós, “El drac mandrós” (The Reluctant Dragon). Va ser designat secretari en el Banc i en 1899 es va casar amb Elspeth Thomson.

Grahame va escriure parts de The wind in the willows (El vent en els salzes) al principi en forma de cartes al seu fill jove Alistair. El llibre va aparèixer en 1908. També va compilar The Cambridge Book of Poetry for Young People (1916).

Es va retirar del banc després de publicar la seva obra més important, El vent en els salzes, una fantasia de talps, rates i altres animals del camp anglès està basada en els contes que contava al seu fill perquè es dormís.

La seva visió realista de la infància va atreure tant als nens com als adults, i el llibre va tenir molt èxit. Rebuda al principi amb tebiesa, l'obra duia, quaranta anys després, més de cent edicions publicades: s'havia convertit en un clàssic popular. Després de la publicació del llibre, Grahame es va retirar del seu treball a causa de motius de salut o per la pressió dels seus empleats. Alistair es va suïcidar mentre era un estudiant universitari de Oxford. Grahame va deixar d'escriure després del vent en els salzes.

Va morir en Pangbourne, Berkshire, el 6 de juliol de 1932.


Les seves obres:

Pagan Papers (1893)

The Golden Age (1895)

Deam Days (1898)

The Reluctant Dragon (1898)

The Headswoman (1898)

The Wind in the Willows (1908)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada