dissabte, 30 de maig del 2009

Personatges

Principals personatges d'Alícia al país de les meravelles:

Alícia: és una nena petita, rossa amb ulls grans que vesteix un gran vestit de blau clar. És una nena molt llesta que vol sentir-se major, per tant d'opinions i jutja les coses amb la major semblança possible que pugui perquè se li consideri major.

El Conill Blanc: és un personatge del llibre Les aventures d'Alicia en el país de les meravelles, escrit per Lewis Carroll. El Conill és el segon personatge a aparèixer en l'obra, després d'Alicia; es tracta d'un conill d'ulls rosats que usa jaqueta, armilla i rellotge de butxaca amb leontina, que passa corrent al costat d'Alicia dient "Déu meu!Déu meu!Quina tarda vaig a arribar!". Alicia el segueix fins al seu cau, que resulta ser un passatge al País de les Meravelles. El Conill apareix novament en els últims dos capítols de l'obra, com patge del Rei i la Reina de Cors. En la cultura popular, el Conill Blanc s'ha convertit en un símbol, on seguir al Conill Blanc descriu l'acte de seguir a alguna cosa o a algú cegament, i la persecució del qual desemboca en aventures i descobriments. Aquesta metàfora ha estat utilitzada nombroses vegades en la literatura, el teatre, el cinema i la televisió. Això es pot veure en pel·lícules com Matrix, Lucía i el sexe o Donnie Darko o en sèries com Lost. La banda Jefferson Airplane (Banda pionera del moviment psicodèlic influenciat pel LSD) té un tema titulat "White Rabbit" (inspirat pel LSD, el Bolero de Ravel i Alicia en el País de les Meravelles de Lewis Carroll). El moment que toquen dit tema en el seu presentacion en Woodstock és considerada per alguns com un dels moments més memorables de la història del rock.

El Barreter és un personatge fictici de l'obra Les aventures d'Alicia en el país de les meravelles, escrita per l'anglès Lewis Carroll. Aquest personatge és més conegut com el Sombrerero Boig, encara que en l'obra de Carroll mai se li crida així. La confusió probablement prové del fet que el Gat de Cheshire adverteix a Alicia que el Sombrerero està boig, la qual cosa és confirmat per la conducta excèntrica del Sombrerero; i a més el capítol on el Sombrerero apareix, es titula "Un berenar de bojos". El Sombrerero apareix novament en la seqüela de l'obra, cridada Alicia a través del mirall, sota el nom de Hatta, un dels missatgers del Rei Blanc.

El Gat de Cheshire és un personatge fictici creat per Lewis Carroll en la seva coneguda obra Alicia en el país de les meravelles. Té la capacitat d'aparèixer i desaparèixer a voluntat, entretenint a Alicia mitjançant converses paradoxals de tints filosòfics. No obstant això, apareix per a animar a Alicia quan aquesta es materialitza en la camp de croquet de la Reina de Cors i quan la nena és condemnada a mort i el gat desconcerta a tots fent desaparèixer el seu cos però fent visible el seu cap, mentre provoca una massiva discussió entre el Rei, la Reina i el botxí sobre si es pot decapitar a algú que no té, de fet, cos. Una altra de les seves característiques més singulars és que el Gat de Cheshire pugues desaparèixer gradualment fins que no queda sols que el seu ampli somriure, fent notar a Alicia que moltes vegades haurà pogut veure a un gat sense somriure però mai a un somriure sense gat. Aquesta ha estat la caracterísitca més recordada del gat: la majoria dels lectors li recorden interpretant el seu acte de desaparició.

La Reina de Cors és un personatge fictici de l'obra Les aventures d'Alicia en el país de les meravelles, escrita per l'anglès Lewis Carroll. Es tracta d'una monarca de molt mal geni, descrita pel mateix Carroll menjo "plena de fúria cega", ràpida per a sentenciar a la decapitación a qui gosi ofendre-la mínimament. La Reina és un naip de baralla anglesa, i és sovint confosa amb la Reina Vermella d'un llibre diferent: A través del mirall i el que Alicia va trobar allí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada