dimecres, 1 d’abril del 2009

Annie Leibovitz

Amb més de vint-i-cinc anys de carrera a les seves esquenes, Annie Leibovitz és una de les fotògrafes més importants i prestigioses del nostre temps. No hi ha ningú, ja sigui famós o desconegut, que gosi rebutjar l'objectiu del seu càmera.

Annie Va néixer en 1947 en l'estat de Connecticut. Després de viure durant un any a Israel, va començar la seva carrera fotogràfica com freelance en la revista Rolling Stone, publicació en la qual aviat va ascendir a editora cap. A partir d'aquest moment va començar a treballar per a revistes tan importants com Vanity Fair, Vogue o Allure. Aquesta fotògrafa ha aconseguit crear un estil propi en els seus retrats que imprimeix en cadascun dels seus tirs.

Leibovitz ha reconegut ser menys coneguda que les seves fotos, una mica lògic si considerem els noms que emplenen la infinita llista de rostres immortalitzats pel seu objectiu. Però per sobre de tot i com mostra en el seu treball "Women", és la fotògrafa de les dones: famoses o anònimes, actrius o soldats.

Ha estat mereixedora d'importants premis d'institucions tan rellevants com la American Society of Magazine Photographers (1984, "Fotògraf de l'any", 1987 "Premi a la innovació en fotografia"). També ha fundat el seu propi estudi a Nova York. Avui, és un dels escassos fotògrafs vius que han exposat les seves obres en el National Portrait Gallery.


Acontinuació us deixo dos enllaços on podre trobar el reportatge i les fotografies sobre el Màgic d'Oz de la revista Magazine i, un altre enllaç, sobre fotografies del món Disney.


El Màgic d'Oz

El món de Disney

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada