dilluns, 13 d’abril del 2009

Característiques físiques i psíquiques de les bruixes o les fades del Màgic d’Oz.

Bruixa del Nord:

Descripció física: portava un barret cònic d’uns trenta centímetres d’alçada a la copa de color blanc, adornat amb campanetes que es movien amb cadascun dels seus moviments; portava un vestit blanc amb plecs des de les esquenes fins als peus i tenia estrelles que el sol feia brillar com a diamants. La dona era gran, tenia el rostre cobert d’arrugues i el cabell gairebé blanc, a més, caminava amb el pas propi de les persones d’edat avançada. Tenia una veu dolça.

Descripció psíquica: és una bruixa amable, bona i la gent l’estima. No és tan poderosa com ho era la Bruixa Maligna de l’Orient, que governava el país dels Munchkins, ja que si no els hagués alliberat ella mateixa.

Bruixa Maligna de l’Orient:

Descripció física: era tan vella que el sol la va reduir a pols.

Descripció psíquica: és més poderosa que la Bruixa del Nord, tenia esclavitzats als Munchkins des de feia anys, obligant-los a treballar per a ella nit i dia.

Bruixa Maligna de l’Occident:

Descripció física: tenia només un ull tan potent com a un telescopi i podia veure en tots els llocs, portava penjat del coll un xiulet de plata i sempre portava el seu vell paraigües. A més també és covard i poruga, ja que té por a l’aigua, a la foscor, al lleó i no s’atreveix a pegar a Dorothy per la marca que li va deixar el petó de la Bruixa del Nord.

Descripció psíquica: és malvada i ferotge, acostuma a amenaçar a Dorothy amb pegar-la amb el seu vell paraigües que portava sempre a la mà, tot i que, en realitat, no s’atrevia a castigar-la per la marca que té Dorothy al front.

No sagna perquè era tan dolenta que la sang se li havia assecat feia molts anys.

També és astuta perquè aconsegueix treure-li una sabata a Dorothy.

El que acaba amb ella és l’aigua que li llença Dorothy quan s’enfada amb ella per haver-li tret una sabata i no voler-li tornar.

Bruixa del Sud:

Descripció física: es diu Glinda i era jove i preciosa, amb abundants cabells vermells que li queien en ondes sobre les seves espatlles i portava un vestit blanc immaculat. Els seus ulls blaus van mirar amb bondat a la nena.

Descripció psíquica: la Bruixa Bona era justa i bondadosa i així ho demostra utilitzant el barret per a portar a d’Espantaocells a la Ciutat Maragda perquè la pugui governar, per a portar al Llenyataire de llauna a la terra dels Winkies perquè els governi i el tercer desig per a portar al Lleó a la selva, ja que les feres li havien anomenat el seu rei. Després dóna la solució a Dorothy per a tornar a casa que és utilitzant les sabates de plata que des del principi del viatge havia portat. Els ajuda a tots sense rebre res a canvi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada