dimecres, 1 d’abril del 2009

Mägo de Oz

Va Ser format al maig de 1989 pel bateria Txus. És una banda reconeguda a nivell nacional i internacional. Ha rebut la influència de Queen, Iron Maiden, Deep Purple, entre uns altres.

Al seu primer moment aquest grup es va cridar “Transilvania”, però molt aviat van canviar el nom per “Mägo de Oz”. Segons comenta el propi Txus: "Vaig triar aquest nom perquè, com en la pel·lícula, la vida és un camí de rajoles grogues, en la qual caminem en companyia d'uns altres buscant els nostres somnis...".

Tot i néixer enmig de la crisi per la qual travessava aquest gènere a la fi dels 80 i principis dels 90, es van erigir com el cap visible de la seva recuperació en el nostre país, arribant a èxits sense precedents per a un grup de heavy.

Amb la sortida del disc Finisterra i els seus concerts de presentació en la madrilenya sala La Riviera, els mitjans de comunicació no van tenir més remei que reconèixer el seu treball, i des de llavors han aconseguit diversos discos de platí, així com arribar al nombre uneixo en la llista dels 40 Principals, sabent captar mirades molt dispars i obrint el camí perquè el heavy pugui arribar fins a un públic que fins a ara tenia gairebé vetat. Actualment està format per: Txus: bateria i cors, José Andrëa: veu principal, Mohamed: violí, viola i cors, Frank: guitarra rítmica i acústica i cors, Carlitos: guitarra solista i cors, Fernando Ponce de León: flauta travessera, whistle, xiulet castellà i gaites, Sergio Cisneros: teclat, piano, acordió i sintetitzadors, Peri: baix i Patricia Tapia: veu i cors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada